Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Teskjekjerringpris til Marit Nicolaysen

Heder til forfatteren bak Svein og rotta–bøkene

Marit Nicolaysen har fått pris for å ha skrevet barnelitteratur i Prøysens ånd. Bøkene hennes om Svein og rotta er utgitt av Aschehoug forlag i perioden fra 1997 til 2007.Marit Nicolaysen er født i 1953, og er oppvokst og bosatt i Oslo. Hun har gitt ut 16 barne- og ungdomsbøker. Hun har fått til sammen tre priser; de andre to er Sonja Hagemanns barnebokpris i 2001 og Skolebibliotekarforeningens litteraturpris i 2006. I tillegg er flere av bøkene hennes oversatt til en rekke språk.


Bokogsamfunn.no har følgende å si om prisutdelingen:

"Marit Nicolaysen fikk Teskjekjerringprisen og Anne Grete Preus fikk Prøysenprisen under en tilstelning i Det Norske Teatret i dag. Prisen er på 25.000 kroner og NOPA og Libris står bak utdelingen.

To anerkjente kunstnere fikk Prøysenprisene for 2007. Hver av prisene består av en sølvplakett samt 25.000 kroner.

Prøysenprisen er opprettet til ære for Alf Prøysen og gis for fremragende innsats innenfor musikk, visekunst eller diktning innenfor genre som forbindes med Prøysen. Denne prisen fikk visekunstneren Anne Grete Preus, som kvitterte for prisen med å synge to av visene sine.

Marit Nicolaysen fikk Teskjekjerringprisen som tildeles etter samme kriterier, men med spesiell vektlegging på virksomhet rettet mot barn. Hennes 12 bøker om hetterotta Halvorsen og Svein har vunnet barnehjerter over hele landet. "I muntlig og røff stil risser forfatteren treffsikkert opp situasjoner og dilemmaer, som både holdningsmessig og språklig er i Prøysens ånd", sier juryen som bestod av Stein Eide, Hogne Moe, Jan Eggum og Lise Knudsen."

Se vår anmeldelse:
Svein og Rotta og det store gavekaoset (2003)

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.021 Sekunder