Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Svar 1 på Westbyes kommentar

Bibliotekar Siri Westbye reagerer i en kommentar på et par ting vedrørende Barnebokkritikks anmelderpraksis. Hun mener at anmeldelsene er for lange og for handlingsavslørende, og hun reagerer på at kritikerne skriver om bøker de ikke liker.

En anmeldelse kan ha mange funksjoner. Den kan være en forbrukerveiledning, et rent handlingsreferat, en mer eller mindre begrunnet smaksdom. Den kan sette en bok inn i en kontekst, den kan se tendenser og sammenhenger, den kan være en diskusjon. Og i de beste stunder kan den forene disse egenskapene i en tekst som blir noe større enn bare en anmeldelse; som skaper en litterær merverdi.

Det som i mine øyne skiller Barnebokkritikks kritikerpraksis fra mye av barnebokanmelderiet i dagspressen (eller forlagenes egne innsalgstekster og vaskesedler), er nettopp at nettstedet virker å ha en ambisjon om å dekke så mange som mulig av disse funksjonene. Anmeldelsene er ikke enkle kjøpsveiledninger til foreldre, ei heller kjappe sammendrag en kan skumme gjennom for å holde seg oppdatert på det siste og beste.

På sitt beste er Barnebokkritikk et sted der litteratur for barn og unge diskuteres, dissekeres, debatteres og vurderes. Det er et sted der vi som jobber med barnebøker kan møte kvalifisert og (oftest) begrunnet motstand. Det er et sted der kritikere får plass og mulighet til å utvikle seg, et sted der litteratur for barn og unge tas på alvor, og over tid: Et sted som bidrar til å gi et viktig felt av litteraturen den oppmerksomhet og status det fortjener.

Så hvis dette er noe Barnebokkritikk vil fortsette med, er det helt greit for meg.

Mvh
Kjetil Strømme
Forlagsredaktør Aschehoug Barn og Ungdom

Les Siri Westbyes kritikk

Neste kommentar

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.019 Sekunder