Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Svar 2 på Westbyes kommentar

Det er med forbauselse at jeg leser bibliotekar Siri Westbyes kommentar om Barnebokkritikk.no. Vi som skriver, og de som arbeider med formidling av barne- og ungdomslitteratur har bruk for konstruktive tilbakemeldinger om litteraturen, det være seg positive eller negative.

Dagspresse og for så vidt mange nettsteder, bringer korte omtaler av litteratur - ofte bare forbrukerinformasjon, og ikke anmelderi. Det finnes noen hederlige unntak blant avisene, Hedmark Arbeiderblad er ett av dem. I stor grad anmeldes ikke barne- og ungdomslitteratur i det hele tatt - og det er jo svært bekymringsfullt, for hvordan skal da informasjonen nå frem til publikum og potensielle lesere? Derfor er mitt inntrykk at de som arbeider med barnelitteratur i Norge ble svært glade da det for noen år siden kom et seriøst nettsted som tar både anmelderiet og barne- og ungdomslitteraturen på alvor, og at det trekkes inn anmeldere som har kunnskap om- og interesse for det de driver med. Mitt inntrykk som forfatter er at de bibliotekarene jeg møter når jeg er ute på turné både leser og setter pris på de anmeldelsene man finner på dette nettstedet.

Det er godt å ha et medium hvor man har mulighet til å få spalteplass og kunne gå i dybden. Jeg vil anbefale Westbye å lese forlagenes nettsider, dersom hun er ute etter å få positiv, kort og informativ informasjon om barne- og ungdomsbøkene. Vi andre vil svært gjerne få beholde barnebokkritikk.no i sin nåværende form.


Kari Sverdrup

Forfatter

Les Siri Westbyes kritikk

Forrige kommentar / Neste kommentar

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.019 Sekunder