Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Svar 6 på Westbyes kommentar

Min kommentar til anmeldelsene:

For ett år siden begynte jeg å jobbe som barne- og ungdomsbibliotekar. Da kom jeg fra barnehage og hadde litt kunnskap om bøker for denne aldersgruppen, men manglet mye. Og enda mer manglet jeg på litteratur for eldre barn og ungdom. For meg er Barnebokkritikk en kilde til utvikling. Selv om det og hadde vært greit med et sted for raske, kjappe bokanbefalinger, så ser ikke jeg det som noen mangel hos Barnebokkritikk. De gir oss en dybde og forståelse som er mangelvare andre steder, og det trenger vi som arbeider med dette. Men kanskje finnes det andre steder med de raske anbefalingene, de vi kan slå opp på hvis vi er helt i beit? Selv strever jeg enda med å ha nok å anbefale folk når de kommer til bibliotket, men kanskje finnes det ingen enkel vei? Jeg rekker ikke å lese alt, men det som har hjulpet meg er presentasjon av årets barnebøker, forlagene sine kveldsmøter, og vurderingsmøter vi har sammen med andre barnebibliotekarer i distriktet. Hvis det ikke finnes noe nettsted med de kjappe anbefalingene, så må vi kanskjue lage dette selv hvis det er behov? For jeg setter veldig pris på fagkunnskapen hos Barnebokkritikk og håper ikke de legger seg på en lettere linje.

Tale Østrem
Randaberg folkebibliotek


Les Siri Westbyes kritikk

Forrige kommentar

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.018 Sekunder