Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Kritikk av kritikken

8C på Fiskå skole kommenterer tre bokanmeldelser i barnebokkritikk.no

Kommentarene er gitt av Synnøve Hanssen,replica watches Elisabeth Stava og Phuong Ha-Duyen - og er ført i pennen av lærer Arne Jørgen Løvland.

>>> Stein Erik Lunde: Sanger fra rom 22...

>>> Hilde Hagerup: Løvetannsang...

>>> Harald Rosenløw Eeg: Stjernetrekker...

Felles kommentar

Bokanmeldelsenes største svakhet er lengden. Anmelderne boltrer seg i ord, vanskelige ord, trekker inn andre bøker de har lest – som for å briske seg – og trekker ut anmeldelsen som best de kan. Vi oppfatter dette svært negativt.

Vi er svært usikre på hvem anmeldelsene er myntet på.watchgee.com Dersom det er voksne, kan ordvalget forstås, men dersom det er retta mot ungdommen, blir det helt feil.

I det hele tatt er vi svært lite fornøyd med norske bokanmeldelser. De er lagt på et akademisk nivå der det synes om å gjøre å vise egen fortreffelighet, og ikke holde fokus på det som er målet – boka.

Det må være et mål for en bokanmelder å si ting enkelt, kort og presist. I det akademiske miljøet er det å si noe sånt rein og skjær banning i kjerka. Men skitt au!

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.019 Sekunder