Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Smånytt

PRINSESSE MARRY AVSLØRT

“Marry, prinsesse av Europa” er oppførst som forfatter av Foten veit som kom på Samlaget i 2009. Nå forteller Tor Eystein Øverås at forfatteren bak pseudonymet er avdøde Sissel Solbjørg Bjugn. Avsløringen kommer i første nummer av den nye skrifteserien om barne- og ungdomslitteratur, BU1201, der han har skrevet et personlig essay om hennes forfatterskap for barn. Boka handler om en bedrager som skyter prinsessens far Kongen for å gifte seg med hennes mor Dronningen. Prinsesse Mary utvikler seg etterhvert til en ballesparkende kløpper i selvforsvar. Ryktet skal ha det til at Sissel ønsket anonymitet fordi enkelte av skikkelsene i boka har visse likhetstrekk med faktiske personer. Øverås trekker derimot fram likheten mellom prinsesse Marry og Hamlet.

Her får du kjøpt BU1201

(29. mars 2012)

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.019 Sekunder