Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

NBI-Stipendet 2007

Kari Skjønsbergs minnefond ble opprettet i 2004 etter en testamentarisk gave til Norsk barnebokinstitutt fra barne- og ungdomslitteraturforskeren Kari Skjønsberg (1926-2003). På grunnlag av minnefondet etablerte Norsk barnebokinstitutt NBI-stipendet. Det deles i år ut for tredje gang.

Stipendet er på kr 50 000 og skal stimulere til forskning, forskningsformidling eller til enkeltstudier innen barne- og ungdomslitteratur. Mottaker av NBI-stipendet forplikter seg til å presentere sin forskning / sin studie i forelesningsform ved et egnet arrangement i regi av Norsk barnebokinstitutt. Det forventes videre at arbeidet kan publiseres i artikkelform til Årboka Litteratur for barn og unge.

For 2007 er NBI-Stipendet på kroner 50.000 delt på to prosjekter:

Anna Birketveit: Fortellerteknikk og forføring i Roald Dahls Barneboktekster

Prosjektets mål er å identifisere karakteristiske trekk ved Roald Dahls tekster som kan si noe om hvorfor han er så populær som barnebokforfatter. Er det temaene han behandler eller er det måten han forteller på?

Anna Birketveit er cand.philol. og ansatt ved engelskseksjonen ved Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Bergen. Hun har i seinere tid tatt til med kvalifisering for forskerutdanning og vil ha barnelitteratur som emne.

Silje Hernæs Linhart: Kjønnsoverskridelse i ungdomslitteraturen - en utvikling?

Prosjektet ser etter utviklingslinjer i ungdomslitteratur med kjønnsoverskridelse som tema. Tradisjonelt har ytre tvingende omstendigheter, misforståelser eller tilfeldigheter vært igangsettende faktorer. I nyere tid kan slike overskridelser også være dypere motivert, noe hun vil drøfte nærmere.

Silje Hernæs Linhart er cand.philol. og bibliotekar og har de siste 10 årene arbeidet vekselvis som bibliotekar og som kritiker, konsulent og i det siste som forlagsmedarbeider.

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.020 Sekunder