Velkommen til barnebokkritikk.no
Hjem Kontakt Om barnebokkritikk.no Bestill nyhetsbrev Ressursside Søk
INNHOLD
Anmeldelser
· Bøker
· Scenekunst
· Diverse
· Fag og forskning

Annet innhold
· Artikler
· Barnebokminne
· Debatt
· God, ikke oversatt
· Likt og ulikt

JASSÅ?!?
I forbindelse med anmeldelsen av Knut Linds bok om Muhammed, gjengir vi her Julius Schnorr von Carolsfelds oppgjør med de kristne «Billedstormerne» fra 1840...


BARNEBOKMINNE
Illustratør Jens Kristensen skriver om:


DESSUTEN ...
* Bestill vårt gratis nyhetsbrev.
*Følg oss på FACEBOOK og TWITTER
* Neste oppdatering kommer 14. november.

Pris til Arne Svingen

Skolebibliotekarforeningen i Norge deler ut litteraturprisen sin for 26. gang

Arne Svingen får prisen for sitt samlede forfatterskap av barne- og ungdomsbøker. De fleste bøkene er gitt ut på Gyldendal forlag i perioden fra 1999 til 2006.
Arne Svingen er født i 1967, vokste opp på Grorud og bor i dag på Majorstua. Han har gitt ut 4 ungdomsromaner og 18 barnebøker. Forfatteren har også gitt ut både voksenromaner, hørespill og en reiseskildring. Han har fått til sammen seks priser; blant annet Brageprisen 2005 for ungdomsromanen ”Svart elfenben”. I tillegg er Svingens bøker populær i utlandet og oversatt til flere språk.


Juryens begrunnelse:
"Arne Svingen har skrevet bøker med stor appell til lesere gjennom hele skoletiden. Fra debuten i 1999 og fram til i dag, har forfatteren produsert kvalitetslitteratur.

Hvorfor treffer så Svingens bøker leserne? Han behandler varierte temaer på en alvorlig, men samtidig humoristisk måte. Barn og ungdom finner sitt eget språk med dagligdagse slanguttrykk. Forfatteren gjør sine observasjoner som ut fra barns synsvinkel er tatt på kornet. Leseren kjenner seg rett og slett igjen. Bilder og metaforer appellerer til dagens barn og unge som lever i en visualisert verden. Hans karakterer lever i en realistisk verden. I bøkene sine tar Svingen bl.a. opp emner som: ungdom i drift, flerkulturelle forhold, mobbing, vennskap, redsel og oppløste familier, samtidig som ”normalfamiliene” er synlige.

Svingen er en forfatter som evner å la spenningen leve fra kapittel til kapittel i bøkene sine. Fjorårets bok ”Gutten som gikk opp i røyk” føyer seg inn i rekken av spenningsbøker som går rett hjem blant barn og ungdom. I tillegg avsluttet forfatteren ”Hubertserien” med ei fantastisk kokebok, samt en ny bok for de minste leserne om ”Bendik”. Tre kvalitetsbøker på ett år."

Juryen har i år bestått av: Bente Sandstad, Øystein Norvoll og Heidi Hansen.

Skolebibliotekarforeningen i Norge (SiN) ble stiftet i 1978 og er en interesseorganisasjon for alle som ser på skolebiblioteket som skolens samlingssted for kunnskap, kommunikasjon og kultur. Foreningen har som to av sine formål å styrke skolebibliotekets plass i grunnskolen, som pedagogisk redskap, miljøskapende faktor og formidler av litteratur til fritidslesing, samt å danne nettverk mellom lærere med ansvar for skolebibliotek. Utdelinga av SiN’s litteraturpris er en tradisjonsrik og inspirerende del av foreningens virksomhet.

Se våre anmeldelser:
Gutten som gikk opp i røyk (2006), Sommeren vi kledde os nakne (2005), Svart elfenben (2005), Frosten kom tidlig (2004), Tre lettlesbøker fra Landbruksforlaget (2004), Hodejegeren og andre krimfortelling (2003),

  Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.020 Sekunder